Loader

Az ajánlat mentése folyamatban van!
Kérjük ne zárja be a böngészőt és ne navigáljon el!
A művelet végén automatikusan átirányítjuk!

Keringető szivattyúk


Easypress II

Elérhertőség: Nincs raktáron

 

FESZÜLTSÉG 230 Volt
TELJESÍTMÉNY 1500 Watt
A FENTI EMELŐMAGASSÁGOKHOZ TARTOZÓ SZÁLLÍTÁSI TELJESÍTMÉNYEK   200 liter/perc
SZÍVÓ CSATLAKOZÁS 1

FESZÜLTSÉG 230 Volt
TELJESÍTMÉNY 1500 Watt
A FENTI EMELŐMAGASSÁGOKHOZ TARTOZÓ SZÁLLÍTÁSI TELJESÍTMÉNYEK   200 liter/perc
SZÍVÓ CSATLAKOZÁS 1
NYOMÓ CSATLAKOZÁS 1
MAX FOLYADÉK HŐMÉRSÉKLET 65 °C
BEÉPÍTÉSI HOSSZ 174 mm
KÁBELHOSSZ 0 méter
VÉDELEM IP65
 

 

 

Pedrollo easypress II nyomás-átfolyás érzékelő a használati módnak megfelelően vezérli a hozzá kapcsolt szivattyút . Figyelem a készülék nem szivattyú, hanem szivattyúvezérlés!

Pedrollo easypress II elektromos szivattyúra szerelve egy egységként kiváltja a vízellátó rendszerekben alkalmazott nyomáskapcsolót és tartályt, miközben a következő előnyökkel rendelkezik, mint minimális helyszükséglet, semmiféle beállítást és karbantartást nem igényel, valamint védi a szivattyút szárazon futás ellen.

Pedrollo easypress II megfelelő elektromos szivattyúra szerelve alkalmas kis házi vízművek, öntözőrendszerek stb. ellátására. A Pedrollo easypress II a szivattyút nyomás hatására be és az áramlás megszűnésének érzékelésével kikapcsolja.

A következőképpen történik mindez. Ha vízelvétel történik a rendszerben, vagyis mondjuk kinyitnak egy csapot, akkor mivel a szivattyú áll ezért a rendszer nyomása leesik. Amennyiben a nyomás eléri a gyárilag beállított 1,5 bar-t a Pedrollo easypress II bekapcsolja a szivattyút és mindaddig üzemelteti amíg vízelvétel történik. Ha elzárjuk a csapot, akkor a szivattyú addig működik amíg tud vizet szállítani a rendszerbe. Mikor már nem tud többet szállítani az áramlás megszűnik, amit érzékel egy mikrokapcsoló és leállítja a szivattyút. Újabb vízelvétel esetén ismét kezdődik minden elölről. Ha üzem közben elfogy a víz, akkor is megszűnik az áramlás, ezt érzékelve a mikrokapcsoló szintén leállítja a szivattyút , ezzel megvédve a szárazon futástól . Vízhiányt követő leálláskor a Pedrollo easypress II növekvő időközönként 16, 30 és utána 60 percenként megpróbálja újraindítani a szivattyút. Ha újra nyomást vagy átfolyást érzékel, visszaáll normál üzem módra.

Pedrollo easypress II-ben alkalmazott speciális (szabadalmaztatott) szelep biztosítja a szivattyú folyamatos üzemmódját egészen a minimális 1-2 liter/perc vízelvételig, valamint lehetővé teszi a Pedrollo easypress II bármilyen helyzetben történő telepítését. Fontos hogy a legmagasabb vízvételi hely és a Pedrollo easypress II közötti szintkülönbség nem haladhatja meg a 15 métert. Amennyiben meghaladja, akkor a fenti csap kinyitásakor a készülékben nem tud a nyomás 1,5 bar alá csökkenni (mivel 15 méternél nagyobb vízoszlop nyomása hat rá) és az nem fogja tudni a szivattyút bekapcsolni.

Pedrollo easypress II erős technopolimer burkolattal van ellátva, 10 bar normál üzemi nyomásra tervezték, de ellenáll akár 40 bar-os nyomásugrásnak is.

Bruttó web ár: 29 490.- Ft
 • Részletek

Keringető szivattyú Dab Evosta

Elérhertőség: Nincs raktáron

• Működési tartomány: 0,4-3,6m3/h (6,9m nyomómagasság mellett)
• Folyadék hőmérséklettartomány: -10OC-tól +110OC-ig
• Maximális üzemi nyomás: 10bar (1000kPa)
• Védelmi fokozat: IPX5
• Szigetelési osztály: F
• Installáció: vízszintes motortengellyel
• Tápfeszültség: 230V / 50Hz
• Szivattyúzott folyadék: tiszta, szilárd anyagoktól és ásványi olajoktól mentes, nem viszkózus, kémiailag semleges, a vízhez hasonló tulajdonságokkal rendelkező legyen (glikol max.30%)

Az Evosta 2 szivattyúban kombinálták a mechanikus keringető szivattyú erősségét az elektronikus keringető szivattyú előnyeivel. Az állandó mágneses szinkronmotornak és a beépített frekvenciaváltónak (inverter) köszönhetően jelentős hatékonyságot biztosít, illetve kiemelkedő eredményt produkál energiamegtakarítás terén. Ezek, valamint az IPX5 védelmi fokozat és az integrált légtelenítő dugó miatt az Evosta 2 család a kategória egyik legjobb terméke a teljesítmény és megbízhatóság szempontjából.

Az Evosta 2 szériajelű szivattyú alkalmas a régi, háromsebességes keringtető szivattyú és az első generációs Evosta kiváltására úgy méretileg, mint a teljesítményt tekintve, mivel egyetlen új modell képes helyettesíteni a 4-5-6 méteres emelési magassággal működő szivattyúkat.

Mindezek mellett jelentősen könnyíti a felhasználó munkáját, mivel egyetlen nyomógombbal teszi lehetővé a sorban egymást követő beállítási műveletek elvégzését, melyeket három LED-es ikon jelenít meg. Rendelkezik egy légtelenítő csavarral is a készülék légtelenítésére, illetve a motortengely esetlegesen szükséges megmozdítására.

Evosta 2 elektronikus keringetőszivattyú

Az Evosta 2 alacsony energiafogyasztású fűtési és légkondicionáló berendezésekhez kifejlesztett elektronikus keringető szivattyú, nyomás alatti zárt vagy nyitott rendszerekhez. A szivattyú a differenciálnyomás szabályzásához beépített vezérléssel rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy a szivattyú működése megfeleljen a fűtőrendszer effektív igényeinek. Ez jelentős energiamegtakarítást, jobb ellenőrizhetőséget és alacsonyabb zajszintet eredményez.

Önálló védelem az alábbi káros tényezők ellen
• Túlterhelés
• Fáziskimaradás
• Túl magas hőmérséklet
• Túl magas vagy túl alacsony tápfeszültség

Bruttó web ár: 35 990.- Ft
 • Részletek

Keringető szivattyú UPS 25-55

Elérhertőség: Nincs raktáron

 • Három fordulatszám-fokozat
 • Külső motorvédelmet nem ígényel
 • Opcionális bronzházas kivitel
 • Hatékony és megbízható

Grundfos Grundfos UPS 25-55 N 180 1x230V három fokozatban állítható fordulatszámú fűtési keringtetőszivattyú. A Grundfos UPS 200-as sorozatú szivattyúk nedvestengelyű kialakításuk következtében rendkívül csendes megbízható és energiatakarékos működést biztosítanak.

A Grundfos Grundfos UPS 25-55 N 180 1x230V fűtési szivattyú fűtési rendszerekbe, illetve a közeg keringtetésére állandó vagy kisebb mértékben változó térfogatáramú rendszerekbe alkalmazható.

Csőcsatlakozása: menetes
Szivattyúház: rozsdamentes acél

A szivattyú nem tartalmaz tengelytömítést és a csapágyak kenését a keringetett közeg biztosítja. A három fordulatszám fokozat lehetővé teszi, hogy a szivattyú mindig a rendszerhez legjobban illeszkedő munkapontban üzemeljen. A szivattyút mindig vízszintes motortengellyel kell beépíteni. A [termkenev] fűtési szivattyú számára a legelőnyösebb beépítési helyzet, ha függőleges tengelyű csővezetékbe, felfelé mutató áramlási iránnyal szerelik a szivattyút. Ikerszivattyú esetén vízszintes csővezetékbe történő beépítésnél a szivattyúház felső részén lévő menetes furatba automata légtelenítőt kell beépíteni. Ha a gyári pozíció nem megfelelő a rögzítőcsavarok oldása után a szivattyúfej, a ráerősített kapcsolódobozzal együtt, nyolc pozícióba elfordítható. Alkalmazhatóak, közületi és ipari keringető rendszerekben, fűtési rendszerekben.

Bruttó web ár: 19 990.- Ft
 • Részletek

Presscontrol BRH-1202 Vízhiány kapcsoló

Elérhertőség: Raktáron: 2 DB

Feszültség: 220-240V, 50/60 Hz

Max. áramerősség: 30 (16) A

Max. teljesítmény: 2,2kW

IP védelem: IP 54

Max. vízhőmérséklet: 60 °C

Max. áramlás: 10,000 l/óra

Szabályozható kapcsolási nyomásérték: 1 – 5 bar

Max. nyomás: 10 bar

a víz nélküli működtetést kizáró biztonsági rendszer

automatikus újraindítás

manuális indító gomb 

működésjelző LED 

 

 

 

Bruttó web ár: 13 490.- Ft
 • Részletek

Sibost Smart 2Helix VE1603/4kW

Elérhertőség: Raktáron: 5 DB

Hidraulikai adatok: 

Vezérlés
Frekvenciaváltóval

Max. üzemi nyomás p
16 bar

Nyomóoldali csőcsatlakozás DNd
R 3

Szívóoldali csőcsatlakozás DNs
R 3

Fokozatszám
3

Min. közeghőmérséklet T
3 °C

Max. közeghőmérséklet T
50 °C

Min. környezeti hőmérséklet T
5 °C
Max. környezeti hőmérséklet T
40 °C

Motoradatok:

Feszültségtűrés
400/50:+/-10%_380/60:+/-10%_460/60:+/-10%

Szigetelési osztály
F

Védelmi osztály
IP55

Motor névleges teljesítménye P2
4.00 kW

Névleges áram IN
7.90 A

Motorhatásfok ηm 50 % ηM 50%
89


Motorhatásfok ηm 75 % ηM 75%
89.5


Motorhatásfok ηm 100 % ηM 100%
89.5


Szerkezeti anyagok

Szivattyúház: 1.4301, X5CrNi18-10
Járókerék: 1.4307, X2CrNi18-9
Tengely: 1.4301, X5CrNi18-10

Csúszógyűrűs tömítés
Q1BE3GG

Tömítés anyaga
EPDM

Nettó tömeg, kb. m
182 kg

Gyártmány
Wilo

Termékmegnevezés
SiBoost Smart 2 HELIX VE1603/4kW

Cikkszám
2536334

Bruttó web ár: 4 553 990.- Ft
 • Részletek

Stratos Pico 25/1-4

Elérhertőség: Raktáron: 1 DB

Nagyhatásfokú elektronikusan szabályozott fordulatú, rendkívül energiatakarékos fűtési keringető szivattyú. Integrált nyomáskülönbség, fokozatmentes teljesítmény szabályozás. A WILO Stratos PICO sorozatú szivattyúk nedvestengelyű kialakításuk következtében rendkívül csendes megbízható és energiatakarékos működést biztosítanak.

Ezek a szivattyúk a fűtési és hűtési rendszerekbe egyaránt alkalmasak, a széles hőfoktartománynak köszönhetően.
A szivattyú alapkivitelben hőszigetelő burkolattal van ellátva. A motor egyfázisú és blokkolási áramvédett. Automatikus légtelenítő funkcióval rendelkezik. Nagy grafikus kijelzője van, ami mutatja a beépített teljesítmény és fogyasztásmérést. A szivattyú nem tartalmaz tengelytömítést és a csapágyak kenését a keringetett közeg biztosítja. A szivattyút mindig vízszintes motortengellyel kell beépíteni. A legelőnyösebb beépítési helyzet, ha függőleges tengelyű csővezetékbe, felfelé mutató áramlási iránnyal szerelik a szivattyút. Alkalmazhatóak meleg és hideg rendszerű fűtési és hűtési keringető berendezésekhez.
A GARANCIA 2 ÉV az általános értékesítési feltételeinknek megfelelően.

 

 

 

   
   
   
   
   
   
   
   


 

Bruttó web ár: 49 990.- Ft
 • Részletek

Stratos Pico 25/1-6

Elérhertőség: Raktáron: 5 DB

Nagyhatásfokú elektronikusan szabályozott fordulatú, rendkívül energiatakarékos fűtési keringető szivattyú. Integrált nyomáskülönbség, fokozatmentes teljesítmény szabályozás. A WILO Stratos PICO sorozatú szivattyúk nedvestengelyű kialakításuk következtében rendkívül csendes megbízható és energiatakarékos működést biztosítanak.

Ezek a szivattyúk a fűtési és hűtési rendszerekbe egyaránt alkalmasak, a széles hőfoktartománynak köszönhetően.
A szivattyú alapkivitelben hőszigetelő burkolattal van ellátva. A motor egyfázisú és blokkolási áramvédett. Automatikus légtelenítő funkcióval rendelkezik. Nagy grafikus kijelzője van, ami mutatja a beépített teljesítmény és fogyasztásmérést. A szivattyú nem tartalmaz tengelytömítést és a csapágyak kenését a keringetett közeg biztosítja. A szivattyút mindig vízszintes motortengellyel kell beépíteni. A legelőnyösebb beépítési helyzet, ha függőleges tengelyű csővezetékbe, felfelé mutató áramlási iránnyal szerelik a szivattyút. Alkalmazhatóak meleg és hideg rendszerű fűtési és hűtési keringető berendezésekhez.
A GARANCIA 2 ÉV az általános értékesítési feltételeinknek megfelelően.

 

 

 

 

   
   
   
   


 

Bruttó web ár: 91 990.- Ft
 • Részletek

Stratos Pico 30/1-6

Elérhertőség: Raktáron: 5 DB

 • Hálózati csatlakozás: 1~230 V, 50/60 Hz
 • Védelmi osztály: IPX4D
 • Energiahatékonysági index (EEI): 0.20

WILO-Stratos PICO elektronikusan szabályzott, nagyhatásfokú szivattyú

Karbantartást nem igénylő, menetes csatlakozású nedvestengelyű keringetőszivattyú blokkolási áramot álló, ECM-technológiájú szinkronmotorral (a szabályozatlan szivattyúkkal összehasonlítva akár 90%-os energiamegtakarítás) és beépített elektronikus teljesítményszabályozással a fokozatmentes nyomáskülönbség-szabályzáshoz. Az összes fűtési és klímatechnikai alkalmazásban használható (+2 °C-tól +110 °C-ig). Szabályozási mód radiátoros/padlófűtéses alkalmazás szerint választható.

Sorozatkivitelben az alábbi összetevőkkel:

 • Előválasztható szabályozási módok az optimális terhelésillesztéshez: Δp-c (állandó nyomáskülönbség), Δp-v (változó nyomáskülönbség) Dynamic Adapt szabályozási funkcióval kombinálható
 • Automatikus csökkentett üzem
 • Beépített motorvédelem
 • Üzem- és zavarkijelzés (hibakódokkal)
 • LCD-kijelző precíz menüvezérléssel
 • Az aktuális fogyasztás kijelzése wattban
 • Az összesített fogyasztás kijelzése kilowattórában
 • Reset funkció a villanyóra visszaállításához vagy a gyári beállításokra való visszaállításhoz
 • „Hold” funkció (billentyűzár) a beállítások zárolásához
 • Minimális fogyasztás csak 3 W
 • TÜV által ellenőrzött nagyhatásfok (letölthető a www.wilo.com/legal weboldalról)
 • Kompakt kivitel
 • Automatikus blokkolás-mentesítő funkció
 • Nagy indítónyomaték
 • Légtelenítési folyamat a forgórész-tér automatikus légtelenítéséhez
 • Sorozatkivitelben hőszigetelő burkolat

Szürkeöntvény szivattyúház (vörösöntvény típusfüggő), polipropilén járókerék, nemesacél tengely fém impregnált műszén siklócsapágyakkal.

Bruttó web ár: 89 990.- Ft
 • Részletek

Stratos Pico Z 20/1-4

Elérhertőség: Raktáron: 2 DB

 • Nettó tömeg: 2 kg
 • Magasság: 130 mm
 • Szélesség: 195 mm
 • Mélység: 230 mm

Alkalmazás:

Tetszőleges rendszerű melegvizes fűtések, klímaberendezések, ipari keringető berendezések.

Sajátosságok/alkalmazási előnyök:

 • Használható fűtő- és légkondicionáló rendszerekben +2 °C-től + 110 °C-ig terjedő hőmérsékleten
 • Csak 3 Watt min. teljesítményfelvétel
 • Az aktuális teljesítményfelvétel vagy az aktuális átfolyás és a kumulált kilowattóra-szám kijelzése
 • Wilo-csatlakozó
 • Kiegészítő funkciók: Dinamikus adaptálás, légtelenítési részprogram, csökkentett üzem, gombreteszelés és visszaállítási funkció

Műszaki adatok:

 • Energiahatékonysági mutatóját (EEI) ? 0,20
 • Szállított közeg hőmérséklete +2 °C – +110 °C
 • Hálózati csatlakozás 1~230 V, 50 Hz
 • Védelmi osztály IP X4D
 • Menetes csatlakozás Rp 1
 • Max. üzemi nyomás 10 bar
Bruttó web ár: 125 990.- Ft
 • Részletek

Stratos Pico Z 20/1-4

Elérhertőség: Raktáron: 5 DB

• Zavarkibocsátás: EN 61000-6-3
• Zavartűrés: EN 61000-6-2
• Hálózati csatlakozás: 1~230 V, 50/60 Hz
• Bemenő áram P1 max: 25 W
• Max. fordulatszám: 3500 rpm
• Névleges áram: 0.26 A
• Védelmi osztály: IPX4D
• Szívóoldali csőcsatlakozás: G 11
• Beépítési hossz: 150 mm

Ez a keringető szivattyú csak ivóvízhez használható.

Karbantartást nem igénylő használati melegvíz cirkulációs szivattyú (nedvestengelyű kivitel) menetes csatlakozással, blokkolási áramot álló szinkronmotor ECM technológiával és beépített elektronikus teljesítményszabályozással a fokozatmentes nyomáskülönbség-szabályzáshoz. Legnagyobb hatásfokokkal és nagy indítónyomatékkal, beleértve az automatikus blokkolás-mentesítő funkciót is. Az összes HMV-alkalmazáshoz használható (+2-től +70 °C-ig).

Sorozatkivitelben az alábbi összetevőkkel:
• Előválasztható szabályzási módok az optimális teljesítményillesztéshez, kézi ?p-c üzemmód (állandó yomáskülönbség),
• Hőmérsékletvezérelt üzemmód
• A használati melegvíztároló termikus fertőtlenítésének észlelése
• Beépített motorvédelem
• Üzem- és zavarkijelzés (hibakódokkal)
• A pillanatnyi fogyasztás kijelzése wattban és az összesített kilowatt órák kijelzésére, vagy
• Az aktuális átfolyás és az aktuális hőmérséklet kijelzése
• Reset funkció a villanyóra visszaállításához vagy a gyári beállításokra való visszaállításhoz
• „Hold” funkció (billentyűzár) a beállítások zárolásához
• Minimális fogyasztás csak 3 W
• Automatikus blokkolás-mentesítő funkció
• Sorozatkivitelben hőszigetelő burkolat

Szerkezeti anyagok:
• Tengely: 1.4122, X39CrMo17-1
• Szivattyúház: 1.4409, GX2CrNiMo19-11-2
• Járókerék. PPE-GF30
• Anyagraktár: Total carbon

Üzemi adatok:
• Szállított közeg: Water
• Min. közeghőmérséklet: 2 °C
• Max. közeghőmérséklet: 70 °C
• Maximális üzemi nyomás: 10 bar
• Max. megengedett összkeménység használati melegvíz cirkulációs rendszerekben: 3,57 mmol/l (20 °dH)

Bruttó web ár: 125 990.- Ft
 • Részletek

Stratos-Z 40/1-8 PN6/10

Elérhertőség: Raktáron: 5 DB

• Szívóoldali csőcsatlakozás: DN 40
• Nyomóoldali csőcsatlakozás: DN 40
• Beépítési hossz: 220 mm
• Tengely: 1.4122, X39CrMo17-1
• Szivattyúház: Red brass
• Járókerék: PPS-GF40
• Anyagraktár: Carbon, antimony impregnated

Wilo-Stratos Z nagyhatásfokú szivattyú - elektronikusan szabályzott

A legalacsonyabb üzemeltetési költségű nedvestengelyű keringetőszivattyú, csőbe történő beszereléshez. Alkalmazható használati melegvíz cirkulációs rendszerekben (0 °C-tól +80 °C-ig), fűtési, szellőztetési és klímatechnikai alkalmazásokban (-10 °C-tól +110 °C-ig). Beépített elektronikus teljesítményszabályozással az állandó/változó nyomáskülönbséghez. Hőszigetelő burkolat sorozatkivitelben. 

Sorozatkivitelben egygombos kézi kezelőfelület az alábbi funkciókhoz:
• Szivattyú BE/KI
• Szabályzási mód kiválasztása:
• dp-c (állandó nyomáskülönbség)
• dp-v (változó nyomáskülönbség)
• dp-T (hőmérséklet függvényében vezérelt nyomáskülönbség) • IR-monitor/-pendrive, Modbus, BACnet, LON vagy Can révén
• A maximális térfogatáram korlátozására szolgáló Q-Limit funkció (csak az IR-pendrive-ról állítható be)
• Állító üzemmód (állandó fordulatszám beállítása)
Automatikus csökkentett üzem („Autopilot”)
• Alapjel, ill. fordulatszám beállítása

Grafikus szivattyúkijelző elforgatható képernyővel vízszintes vagy függőleges modulelrendezéshez, az alábbiak kijelzésére:
• Üzemállapot
• Szabályozási mód
• Nyomáskülönbség-, ill. fordulatszám-alapjel
• Hibaüzenetek és figyelmeztetések

A legmagasabb hatásfokú, nagy indítónyomatékkal, automatikus blokkolás-mentesítő funkcióval és beépített teljes motorvédelemmel rendelkező, ECM-technológia szerinti szinkronmotor.

Zavarjelző lámpa, feszültségmentes gyűjtő zavarjelzés, infravörös interfész a Wilo-IR-monitor/-pendrive kezelő- és szervizkészülékkel folytatott vezeték nélküli kommunikációhoz.

Wilo Stratos IF-modul csatlakozóhely GA épületautomatizáláshoz, ill. ikerszivattyú vezérléshez (választható opciók: Stratos Modbus, BACnet, LON, CAN, PLR, Ext.Off, Ext.Min, SBM, Ext.Off/SBM vagy DP IF-modul).

Hidraulikai adatok:
• Max. térfogatáram: 17 m3/h
• Max. szállítómagasság: 8,00 m
• Energiahatékonysági index (EEI): 0.20

Termékadatok:
• Maximális üzemi nyomás: 16 bar
• Max. környezeti hőmérséklet: 40 °C
• Min. környezeti hőmérséklet: -10 °C
• Max. közeghőmérséklet: 110 °C
• Min. közeghőmérséklet: -10 °C
• Max. közeghőmérséklet: 80
• Min. közeghőmérséklet: 0

Motoradatok:
• Védelmi osztály: IPX4D
• Energiahatékonysági index (EEI): 0.20
• Teljesítményfelvétel (min): 12 W
• Bemenő áram P1 max: 300 W
• Zavarkibocsátás: EN 61800-3;2004+A1;2012 / lakókörnyezet (C1)
• Zavartűrés: EN 61800-3;2004+A1;2012 / ipari környezet (C2)
• Fordulatszám-szabályozás: Frekvenciaváltó
• Szigetelési osztály: F
• Hálózati csatlakozás: 1~230 V, 50/60 Hz
• Mechanikus névleges motorteljesítmény: 0.20 kW
• Min. fordulatszám: 1400 rpm
• Max. fordulatszám: 4800 rpm
• Névleges áram: 1,37 A
• Motorvédelem: integrált

Bruttó web ár: 619 990.- Ft
 • Részletek

TOP-S 50/10 DM szivattyú

Elérhertőség: Raktáron: 1 DB

 • Három fokozatban állítható fordulatszámú fűtési keringtetőszivattyú.
 • Nedvestengelyű kialakítás
 • Rendkívül csendes és megbízható működést biztosítanak.

Kifutott termék!

WILO TOP-S 50/10 DM PN6/10 fűtési szivattyú:

Ezek a szivattyúk a fűtési rendszerekbe, illetve a közeg keringtetésére állandó vagy kisebb mértékben változó térfogatáramú rendszerekbe alkalmazhatóak. 
A szivattyú nem tartalmaz tengelytömítést és a csapágyak kenését a keringetett közeg biztosítja. A három fordulatszám fokozat lehetővé teszi, hogy a szivattyú mindig a rendszerhez legjobban illeszkedő munkapontban üzemeljen. A szivattyút mindig vízszintes motortengellyel kell beépíteni. A legelőnyösebb beépítési helyzet, ha függőleges tengelyű csővezetékbe, felfelé mutató áramlási iránnyal szerelik a szivattyút. Ikerszivattyú esetén vízszintes csővezetékbe történő beépítésnél a szivattyúház felső részén lévő menetes furatba automata légtelenítőt kell beépíteni. Ha a gyári pozíció nem megfelelő a rögzítőcsavarok oldása után a szivattyúfej, a ráerősített kapcsolódobozzal együtt, nyolc pozícióba elfordítható. Alkalmazhatóak, bármilyen rendszerű melegvizes fűtési és hűtési, közületi és ipari keringető rendszerekben, klíma berendezésekben.

Bruttó web ár: 319 990.- Ft
 • Részletek