Loader

Az ajánlat mentése folyamatban van!
Kérjük ne zárja be a böngészőt és ne navigáljon el!
A művelet végén automatikusan átirányítjuk!

Sorrend
Ár (HUF)
1 499 900.- Ft 1 499 900.- Ft
Gyártó

Faelgázosítós pellet kazán


Vigas 18 DPA Faelgázosítós Pellet Kazán

Elérhertőség: Beszállítói készleten

Névleges teljesítmény 18 kW
Víz térfogata 75 liter
Zajszint 47,7 dB
Tömeg 480 kg

Vigas 18 DPA Faelgázosítós Pellet Kazán
A VIGAS 18DPA melegvíz kazán két különböző üzemmódban, legfeljebb 6mm átmérőjű, 35mm hosszú, 18,5-19,0 MJ/kg fűtőértékkel rendelkező fapellet, vagy száraz, maximum 20% nedvességtartalmú faanyag (fűrészportól kezdve, legfeljebb 20 cm átmérőjű, 44cm hosszúságú fahasábok) eltüzelésére alkalmas. A kisméretű tüzelőanyagot (fűrészpor, gyaluforgács, fahulladék, stb.) fahasábokkal együtt ajánlott tüzelni.
 
A kazántestek kazángyártásra alkalmas acéllemezekből, precíziós hegesztés segítségével készülnek. A füstgázzal érintkező belső lemezek 6 mm, a többi szerkezeti elem 4 mm vastag lemezből vannak gyártva. A hőcserélő rész 57x5 mm csövekből készül. A külső lemezburkolatot 0.8 mm vastag lemezek alkotják. A 240l űrtartalmú pellet tároló 1,5mm vastag lemezből van legyártva.
A kazán hőszigetelése 20-50 mm vastagságú ásványgyapot alkalmazásával van biztosítva.
 
A kazán részét képezik továbbá a váltómű, az elektromos begyújtó berendezés, a biztonsági cellás adagoló, a füstgázhőmérséklet érzékelő valamint az ultrahangos pelletszint érzékelő.
A kazán belső részét az elgázosító kamra alkotja, amelyben a faelgázosító üzemmód közben a fa égése, száradása és gázosítása történik. Az így keletkező fagáz egy hőálló betonfúvókán át az alsó égéstérbe áramlik, ahol a szekunder levegővel keveredve begyullad és 1200 °C mellett elég. A kazán elülső részén elhelyezett húzórúd által kezelt kéménycsappantyú a begyújtás elősegítését szolgálja.
Pellettel történő fűtéskor a pellet, az adagoló rendszer segítségével pontosan adagolva, a tárolóból az égőfejbe van továbbítva, majd itt a levegő mennyiségének vezérlése mellett van elégetve.
 
Az égés folyamán keletkező égéstermékek, füstgázok a kazán hőcserélőin keresztül távoznak a kéménybe. Az égéstérben maradt hamut, illetve az el nem égett salakot a kazánból legalább hetente egyszer szükséges eltávolítani.
 
A kazán STB hőhatárolóval van ellátva, amely biztosítja a kazán hőmérsékletének 100 ºC fölé történő emelkedése esetében a tolóventilátor leállítását, és a biztonsági hűtő hőcserélő STN EN 303-5: 2012 szabvány szerinti működtetését. A gyártó a biztonsági hűtő hőcserélőhöz termikus elfolyószelep (pl. Honeywell TS 131 ¾” ) telepítését teszi kötelezővé.
 
A pellettárolóba történő visszaégés elleni védelem biztosítása érdekében a kazán, biztonságos lánchajtású cellás adagolóval (forgóadagoló) van ellátva. Ez áramkimaradás vagy meghibásodás esetén is légteret biztosít a tároló és az égőfej között, ezzel gátolva a tároló irányába a pellet visszaégését.
Az adagoló csiga vagy forgóadagoló megakadása esetére az adagoló motorja hővédelemmel van ellátva, amely biztosítja a motor áramtalanítását 80 ºC elérésekor.
 
A kazán felső részén található az AK4000 grafikus kijelzővel ellátott elektronikus szabályozó egység, amely a VIGAS 18DPA kazánok komfortos és gazdaságos vezérlését és működtetését szavatolja. Megfelel a könnyű üzemeltetés követelményének. Már az alap kivitelében lehetséges belső hőmérsékletszabályozó (szobatermosztát), keringető szivattyú vagy elszívó ventilátor csatlakoztatása. Lehetővé teszi a kazán füstgázhőmérséklet szerinti szabályozását finoman hangolt program segítségével. Jelzi a tüzelőanyag kiégését, a tüzelőanyag ellenőrzését vagy a hibát a leírásával együtt. A tüzelőanyag elgázosítási és égési folyamatában az AK4000 elektronikus szabályozó figyelemmel kíséri a hőmérséklet változásait, és szükség szerint egyenletesen növeli, vagy csökkenti a befúvó ventilátor fordulatszámát, növelve illetve csükkentve a kazán teljesítményét.
Az AK4000 szabályozó a VIGAS 18DPA kazán esetében a következőket biztosítja és teszi lehetővé:
 
- fűtővíz hőmérsékletének szabályozása a tolóventillátor fordulatszámának PID algoritmus alapján történű modulálása által
- pellet adagoló rendszer működésének vezérlése
- kazánvíz hőmérsékletének felügyelete
- pelletszint felügyelete
- kimenő füstgáz hőmérsékletének felügyelete
- adagoló motor hőmérsékletének felügyelete
- elszívó ventilátor csatlakoztatása és vezérlése
- kazán keringető szivattyú csatlakoztatása és vezérlése
- szobatermosztát csatlakoztatása (feszültségmentes)
- bővítő elektronika (EXPANDER) csatlakoztatása BH BUS gyújtőn keresztül
- adatmentésre és ezek PC-n történő kiértékelésére szolgáló AK 4000M modul csatlakoztatása
- a kazán hidraulikus rendszerének grafikus megjelenítése követelmények szerint
Bruttó web ár: 1 499 900.- Ft
  • Részletek