Loader

Az ajánlat mentése folyamatban van!
Kérjük ne zárja be a böngészőt és ne navigáljon el!
A művelet végén automatikusan átirányítjuk!

XXI. századi megoldás fűtésre és hűtésre

Cégünk természetesen lépést tart a technológia fejlődésével. A fűtés és légtechnika piaca szüntelenül fejlődik ami tegnap még csúcstechnikának számított mára már túlhaladott.

 A fosszilis energiahordozók megállíthatatlan áremelkedése és a globális piac egyre növekvő igényére válaszolva szeretnénk bemutatni Önnek egy olyan fűtési-hűtési rendszert, ami valódi alternatíva a hagyományos kondenzációs kazánokkal szemben, bárki által megfizethető áron.

A Daikin hőszivattyús, hűtő és melegvizes egységgel ellátott Altherma típusú komplett fűtő és hűtő rendszert régiónkban elsőként cégünk tervezte és telepítette.

De mi is a hőszivattyú?

 

A hőszivattyú egy olyan berendezés, amely a környezet energiáját hasznosítja azáltal, hogy elvonja az alacsony hőmérsékletű energiát, ezt magasabb hőfokszintre emeli, mellyel már lehetséges fűteni vagy melegvizet előállítani. A legtöbb esetben a rendszer teljesítménytényezőjével jellemzik a hőszivattyú hatékonyságát, amely érték 3 és 5 közé esik. Más szóval a megújuló energiaforrásból kivont hő esetén 1 kW elektromos energia elégséges ahhoz, hogy 3-5 kW fűtőteljesítményt tudjunk generálni. A hőszivattyús rendszerek ezért 3-5-ször hatékonyabbak, mint a villanybojlerek és teljesen ki tudják fűteni a lakóépületet, még a 
leghidegebb téli napokon is. Ezen fűtőrendszerek növekvő népszerűségét jól jellemzi, hogy elterjedésük a hideg klímájú skandináv országokban is rendkívül gyorsan nő.

Európa szerte hőszivattyúk millióit szerelték már fel és a rendszer nyilvánvaló előnyeinek az ismeretében a piac gyorsan növekszik. A legutolsó felmérések szerint az elmúlt öt évben értékesítésük duplájára növekedett.

Alacsony hőmérsékletű fűtés - kombinált előnyök

A fűtés-technológia gyors fejlődése és az épületek korszerűbb szigetelése lehetővé tették, hogy manapság 55 oC-os vagy ennél is alacsonyabb hőmérsékletű vizet használjanak házak megfelelő fűtéséhez, még rendkívül alacsony külső hőmérséklet esetén is. A hőleadó felület és a helyiség hőmérséklete közötti kisebb hőmérséklet-különbség magasabb komfortérzetet biztosít és ráadásul az energia felhasználás is alacsonyabb. A legmodernebb vízközegű fűtőrendszerek alacsony hőmérsékleten üzemelnek, a hőt radiátorokon vagy padlófűtésen keresztül külön-külön vagy kombinálva adják le környezetüknek.

A hőszivattyú technológia optimalizált alkalmazása

A hőszivattyúk eredendően környezetkímélő, megbízható berendezések és hagyományosan "víz-levegő" vagy "levegő-levegő" technológiával működnek. Az Altherma víz-levegő rendszere azonban mindkét technológia előnyeit magába foglalja, mivel a levegőt hőforrásként alkalmazza, ami kombinálva az alacsony beruházási költségekkel, az emissziómentes működéssel valamint a könnyű szereléssel, és karbantartással, egy vizes fűtőrendszer kényelmét biztosítja.

A levegő ingyenesen hasznosítható energiája

Alacsony hőmérsékletű fűtési rendszereket hagyományos fosszilis tüzelőanyagú kazánnal vagy elektromos fűtéssel is előállíthatunk. Ezek alternatívájaként az Altherma egy sokkal hatékonyabb megoldást kínál. Az Altherma által évente felhasznált energia több mint kétharmada a levegőben szabadon rendelkezésre áll. A berendezés akár -20°C ig. üzemképes. Ennek eredményeképpen, az Altherma képes előállítani azt a hőmennyiséget, amely egy ház komfortos fűtéséhez szükséges. Minden hőszivattyú elektromos energiát igényel , hogy az alacsony hőmérséklet magasabb hőfokszintre tudja emelni. Az Altherma például 3,8 kW fűtőteljesítményre képes 1kW elektromos teljesítményfelvétel mellett.

Rugalmas alkalmazás, könnyű szerelés

Az Altherma rendszer egy kültéri és beltéri egységből áll, mindkettő kompakt kivitelű. A kültéri egységet könnyen el lehet helyezni az új és a már meglévő lakóépületek külső falára, vagy azok mellé. A beltéri egységet bármilyen alkalmas helyre lehet telepíteni, külön gépházi elhelyezést nem igényel.

Egész évben ideális hőmérséklet

A fűtési igény alapvető kielégítése mellett az Altherma másra is képes. A rendszer biztosítani tudja az éves használati melegvíz ellátást, ezen felül a forró nyári hónapokra hűtő opció is választható, így garantálva ideális megoldást az év minden napjára.