Loader

Az ajánlat mentése folyamatban van!
Kérjük ne zárja be a böngészőt és ne navigáljon el!
A művelet végén automatikusan átirányítjuk!

CO-érzékelők:frissültek a katasztrófavédelem listái

Frissítette a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a szén-monoxid-érzékelőkről vezetett pozitív és negatív listáját, vagyis azt a két adatbázist, amelyből kiderül, hogy melyik termék felel meg a funkciójának, és melyekeket jobb a boltban hagyni, ha biztonságban szeretnénk tudni magunkat. A megbízhatóan működő berendezések felsorolása huszonkilenc, a nem megfelelőké harminckét eszközt tartalmaz.

Kezdődik a fűtési szezon, ennek kapcsán soha nem felesleges hangsúlyozni, hogy milyen fontos a háztartási tüzelőberendezések és kémények karbantartása, a biztonságos működés feltételeinek a biztosítása. Idehaza sok háztartásban használnak úgynevezett nyílt égésterű gázkészüléket, kályhát, kazánt vagy egyéb tüzelőberendezést. Mivel ezek a belső levegőt használják, égésterük közvetlen kapcsolatban áll a fűtendő helyiség levegőjével. Aki elővigyázatos, amellett, hogy gondoskodik a rendszeres karbantartásról és a légutánpótlásról, a nyílt égésterű készüléknek helyet adó helyiségbe szén-monoxid-érzékelőt is felszerel, ezzel is gondoskodva a biztonságról. A piacon számos ilyen berendezés található, egyáltalán nem mindegy ugyanakkor, hogy melyiket választjuk!

A katasztrófavédelem évek óta vezet egy listát a honlapján a megfelelő és a nem megfelelő szénmonoxid-érzékelőkről. Ezeket az adatbázisokat rendszeresen frissítik is az időközben napvilágot látott információk, tapasztalatok alapján. Legutóbb szeptember 19-én frissítettek. A megfelelőnek minősülő készülékek listájára több új termék is felkerült, egy korábban jónak minősített berendezés ugyanakkor lecsúszott a nem megfelelő kategóriába. Nagyon fontos, hogy vásárláskor ne csak az ár alapján válasszunk, hanem vegyük figyelembe a szakemberek ajánlását is, hiszen a szén-monoxid nem játék, hanem egy olyan színtele, szagtalan, a légutakat nem irritáló gáz, amely a nem megfelelően működő tüzelőberendezésekből a lakás légterébe jutva másodpercek alatt eszméletvesztést, súlyos esetben halált okozhat.

Idén eddig 595 szén-monoxidos esethez riasztották a tűzoltókat, az érintett ingatlanok 80 százalékában volt érzékelő. Az esetek során összesen 6 ember vesztette életét.

(forrás:/www.vgfszaklap.hu)

CO-érzékelőinket az alábbi oldalon vásárolhatja meg: https://emadura.hu/termekek/szenmonoxid--erzekelok/99