VÍZ-FŰTÉS-GÁZ-SZELLŐZÉS-SZANITER....
minden ami épületgépészet bomba árakon!

Webáruházunkban műszaki információkat is kapsz minden termékről, a számodra legmegfelelőbb berendezés kiválasztása érdekében!


Konvektorok
2019. 02. 04.

A helyiségfűtő berendezések egyik legelterjedtebb formája a konvektor, Magyarországon 3,3 millió készülék üzemel. Ez a szám tízszer nagyobb, mint az európai átlag...

 

 

 

 

Az első beindítás előtt legfontosabb teendő az őrláng fúvókáinak átnézése. A gázkonvektorokban az őrláng két irányba ég, egyrészt az égősor felé, amely a begyújtást teszi lehetővé. Másrészt a termoelemet melegíti. Ha az elkoszolódás, eltömődés miatt csak az egyik irányba van láng, akkor két eset lehetséges. Az egyik, ha melegszik a termoelem, kinyit a gázszelep, azonban a főégő nem tud begyulladni. Lassan megtelik a konvektor dobja gázzal, majd ha eléri a termoelemhez vezető lángot, a készülék berobbanhat. A másik, ha nem melegíti a termoelemet az őrláng, ilyenkor egyszerűen elalszik. A szigetelővattákat is minden évben célszerű cserélni.

A konvektorok szabályozhatósága fontos probléma. Az új, 2018. január 1-e után is forgalomba hozható, felszerelhető készülékek már korszerű szabályozással rendelkeznek. A gázkonvektorokba beépített mechanikus hőmérséklet-szabályzók helyett elektromos szerkezeteket, heti programozású szobatermosztátot építenek be. A piacon megjelenő új termékkel programozhatóvá lehet tenni egy gázkonvektort, de a hőérzeti hőmérséklet fluktuációja duplája lesz a hagyományos megoldásnak.Ezzel szemben a programozható gázkonvektorok (amerikai rendszerűnek nevezhető) programozható termosztátjának két elektromos kimenete van.

Forrás: vgfszaklap.hu

© 2018-2020 www.emadura.hu | adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Webáruház készítés